7 BİN ASKERLE TÜRKİYE’Yİ DURDURMAK

Alp Ramazanoğlu |


“Ölümcül bir kazaya çok yakınız. Hava sahamız ihlal edildiğinde Türk uçaklarını hava sahamızdan çıkarmak için kendi uçaklarımızı göndeririz.” 

“Büyük Osmanlı İmparatorluklarını düşünenler, 1821’i hatırlamalı. Ulusal egemenliğimizden şüpheye teşebbüs edeni, 1821’de olduğu gibi yine bozguna uğratırız.” 

“Cesaretleri varsa Yunan toprağının bir karışını ihlal etsinler. Ege'deki Yunan adalarına ek 3 bin 500 asker gönderdik. Türkiye ile Meriç Nehri'nin çizdiği kara sınırına da ek 3 bin 500 asker göndereceğiz.” 

“Yunan Ordusu 1 saatte Ankara’ya girer.” 

Bu açıklamalar, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’a ait. Son aylarda Türkiye’ye yönelik saldırgan ifadeler kullanıyor. Geçmişte başka Yunan siyasetçilerin de Türkiye üzerinden kışkırtıcı açıklamalar yaptığına şahit olmuştuk. Diplomatik üsluptan son derece uzak olan bu ifadeler elbette gerçeği yansıtmıyor. Hatta sadece Türkiye’de değil uluslararası arenada Yunanistan’ı gülünç duruma düşürüyor.

KUVVET FARKI

Türkiye’nin ekonomik ve siyasal gücüne, 80 milyonu aşan nüfusuna, Türk Ordusunun teknolojik ve asker sayısı üstünlüğüne, daha önemlisi savaş tecrübesine baktığımızda ortada büyük bir kuvvet farkı var. Peki Yunan siyasetçiler bu cesareti nereden alıyor? Tabii ki 1821 yılından bu yana yaklaşık 200 yıldır maşalığını yaptıkları Batı’dan ve zaman zaman da Rusya’dan…

Batı’dan aldığı onca desteğe rağmen birebir hiçbir savaşta Türkiye’yi yenememiş bir ülke, aradaki güç farkının en fazla arttığı dönemde tahrik etmekten geri durmuyor ise kendimizde de hata aramalıyız.

İŞGAL EDİLEN ADALAR

Yunan Ordusu, Ege Denizi’ndeki 17 adamızı işgal ederlerken, “Keçi otlayan adalar için savaş mı çıkaracağız” diyen zihniyettir bunun sorumlusu. Yunanistan ilk adaya asker çıkardığında gereken tepkiyi gösterebilseydik, savaşa gerek kalmadan diplomasiyle o adadan o Yunan askerini çıkarırdık. Biz adalarımız işgal edilirken susmayı tercih ettik. Vatan toprağının 17 adasını Yunanistan’a tek kurşun atmadan teslim ettik.

UYUYAN DEV

Aşırı milliyetçi Yunan Bakan, 17 adayı işgal etmelerinden aldığı özgüvenle bu sözleri sarf edebiliyor. O da, karşısında uyuyan bir dev olduğunu biliyor. 2002 Kasım’ından bu yana 17 küçük parçası koparılmış, uyku haplarıyla uyuşturulmuş bir dev.

7 bin askerle Türkiye’yi durdurabileceklerine veya 1 saatte Ankara’yı işgal edebileceklerine inanan Kammenos, cesaret ve delilik arasındaki ince çizgiyi çoktan aşmış bir siyasetçi. Türkiye’ye yapacakları herhangi bir saldırıda Ege adalarını ve Batı Trakya’yı kaybedeceklerini kendisi de biliyor. Hükümet üyesi olarak yaptığı açıklamalar, yıllardır ekonomik kriz pençesinde zor günler geçiren Yunan halkının gazını almaya yönelik.

VATAN TOPRAĞI

Türkiye’nin Kammenos’un açıklamalarını değil, Ege Denizi’ndeki 17 adasının işgal edilmesini ciddiye alması gerekiyor. Keçi de otlasa, üzerinde ot bile bitmese oralar vatan toprağıdır. Geri alınması gerekli değil şarttır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar