SÖZDE DOST ÖZDE DÜŞMAN

Alp Ramazanoğlu |


Türkiye-ABD ilişkileri, tarihteki en sert dönemlerinden bir tanesini yaşıyor. İki ülke son dönemde krizlerle dünya kamuoyunu meşgul ediyor. Suriye İç Savaşı, 15 Temmuz hain darbe girişimi, PKK-YPG, FETÖ, Reza Zarrab, Hakan Atilla, Filistin, F-35, S-400, Rahip Brunson gibi pek çok konuda karşı karşıya gelen, ülke çıkarlarında derin ayrılıklar olan Türkiye ve ABD, gerçekten müttefik mi? 

Bunca düşmanlık yaratacak çıkar farklılıklarına karşı yalnızca NATO ekseninde aynı safta olan iki ülkeye “müttefik” demek, ‘diploması yalanı’ndan başka bir şey değil. Türkiye ve ABD devlet başkanları ve devlet adamları, verdikleri mesajlarda ‘dost ve müttefik’ kelimesini kullanıp, birbirlerine yumuşak tonda sert mesajlar gönderiyorlar. Hele Amerika’nın Türkiye’ye aba altından sopa göstermesi iki ülke arasındaki krizi daha da derinleştiriyor.

Kendimizi kandırmayalım. İki dost ve müttefik ülke arasında bu şekilde ilişki olmaz. Bakın Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine ve yine bakın ABD-İngiltere ilişkilerine, dost ve müttefik kelimesinin anlamının ne olduğunu görürsünüz.

VESAYET SAVAŞI

ABD, Türkiye’nin varlığına, birliğine ve bütünlüğüne kast eden PKK-YPG, FETÖ, DHKP-C gibi ne kadar oluşum varsa hepsine destek veriyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi’nin faili terörist Gülen ve diğer FETÖ’cü hainler ABD’de el üstünde tutuluyor. Türkiye’nin can düşmanı PKK-YPG’ye dünyanın gözü önünde tırlar dolusu silah yardımı yapılıyor. Türkiye’ye savaş uçağı ve silah ambargosu uygulanması için kongre kararları çıkarılıyor.

Rahip Brunson gerilimiyle ambargo tehditlerinin gölgesinde Türkiye’ye ekonomik savaş ilan ediliyor. Tarım üretiminin, turizm gelirlerinin ve ihracatın arttığı yaz döneminde döviz ve enflasyonda doğal olmayan bir yükseliş yaşanıyor.  ABD, Türkiye’ye terör örgütleri aracılığıyla bir vesayet savaşı, döviz aracılığıyla da ekonomik savaş ilan etmiş durumda.

Bir NATO tatbikatında Türkiye’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atış talimleriyle hedef haline getiriliyorsa kimse ABD’nin ve NATO’nun müttefikliğinden bahsetmesin.

EN İYİ MÜTTEFİK

Türkiye’nin en iyi müttefikleri kendi ürettiği silahlar, tanklar, toplar, savaş uçakları ve savaş gemileri olacak. Son yıllarda büyük aşama kaydettiğimiz yerli silah sanayisinin geliştirilmesinde ısrar etmek, bugünün ve geleceğimizin en büyük vatanseverliği olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar