HAKKI OLANA HAKKINI TESLİM ETMEK!

Alp Ramazanoğlu |


31 Mart Yerel Seçimlerinin sonrasında genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. Ama bu isteğim sadece fikirde kalmış durumda.

Bugün 9 Nisan ve seçimlerin ardından 9 gün geçmesine rağmen Türkiye’nin en büyük ve en önemli şehrinde bir mazbata skandalı yaşanıyor.

9 gündür ha bugün ha yarın yazacağım diyorum, ancak yenilen tarafın itirazları bitmek tükenmek bilmiyor. 9 gündür sayım yapılıyor 9 gündür Sayın Ekrem İmamoğlu, seçimleri tekrar tekrar kazanıyor. Sayın Başkan kazandıkça, AK Parti yeni itirazlarla geliyor. İtirazlar sonucu yine Başkan İmamoğlu kazanıyor, bazı itirazlar ise o denli hukuk dışı ki hükümet baskısı altındaki YSK bile o itirazları reddetmek zorunda kalıyor.

KABULLENMEK BİR ERDEMDİR

Demokrasilerde kazanmak da var kaybetmek de… Kaybettiğini kabul etmek ve toplumu germemek de bir erdemdir. 17 yıldır seçim kaybeden muhalefet bir kez olsun böylesine çirkefleşmedi.

AK Parti iktidarının ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Muhalefetini de bu seçimlerde görmüş olduk. En az iktidarı kadar yıprattı bu halkı.

CHP ve İYİ Parti, AK Parti’nin usulsüzlük iddialarını çürütmekten yoruldu, AK Parti usanmadı.

1 OY BİLE KAZANMAYA YETİYORKEN…

Ülkemizin diğer kentlerinde ve ilçelerinde 200 oy, 21 oy ve hatta 3 oy bile seçilmek için yetiyorken; İstanbul’da 15 bin oy farkı seçilmiş olmak için kabul edilmiyor. Üstelik bunu tarafsızlık yemini etmiş Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan söylüyor.

Peki İstanbul seçimleri usulsüz ise AK Parti’nin kazandığı 24, MHP’nin kazandığı 1 ilçede belediye başkanları nasıl mazbatalarını alabiliyorlar ve görevlerine başlayabiliyorlar? Usulsüzlük sadece CHP kazanınca mı var?

FARK HİÇBİR ZAMAN 30 BİN OLMADI!

İddia ettikleri gibi fark hiçbir zaman 30 bin olmadı. YSK Başkanı Sadi Güven’in 1 Nisan günü yaptığı açıklamayla Sayın İmamoğlu’nun resmi olmayan sonuçlara göre kazandığı haberini Türkiye’de ilk giren editörlerden biriyim. Sadi Güven iki aday arasındaki farkı 24 bin olarak açıklamıştı.

İstanbul ilçe seçim kurullarına, İstanbul İl Seçim Kuruluna ve son olarak Yüksek Seçim Kuruluna yapılan AK Parti itirazları sonrasında ilk olarak kaydırmalar düzeltildi. Bazı ilçelerde yeniden sayım bazılarında geçersiz oyların sayımı kararları alındı. Oylar hem Yıldırım hem İmamoğlu lehine arttı. Sonuç Sayın Yıldırım lehine 15 bine düştü ve sayım sonuçlandı.

KAYBEDEN AK PARTİ SEÇİMİN İPTALİNİ İSTİYOR

YSK’nın dün akşamki son kararıyla bugün 21 ilçede 51 sandık yeniden sayılıyor. Buradan da sonuç çıkmayacağını anlayan AK Parti, az önce seçimin iptal edilmesi ve yeni bir seçim yapılması için YSK’ya olağanüstü itiraz talebinde bulundu.

TÜRKİYE’NİN EN UZUN GÜNÜ

Bugün YSK’nın değil hatta İstanbul’un değil Türkiye’nin en uzun günü… Verilecek son karar, Türk demokrasisinin devamı ya da askıya alındığının bir sonucu olacak.

Gerginiz. İstanbullular olarak Türkiye olarak gerginiz. Süreci 31 Mart gecesinden bu yana takip eden bir gazeteci olarak ilk kez “cahil” olmak istedim. Bu kadar tutarsız ve gerçeği yansıtmayan iddiaların cevaplarını bilmek ve kazanan adayın bir türlü hakkının teslim edilmemesini görmek bana ağır geliyor.

Sayın Başkan İmamoğlu ve CHP’li yetkililer ne hissediyor nasıl bir travma yaşıyor inanın tahmin bile edemiyorum.

İSTANBUL’A ZULÜM!

17 yıldır Türkiye’yi 25 yıldır İstanbul’u yönetiyorlar. Yetmedi mi, bitmedi mi iktidar hırsları? “İstanbul’a ihanet ettik” dediler. O ihanet ettikleri İstanbul’a bugün zulüm ediyorlar.

Yüksek Seçim Kurulu, 69 yıllık tarihinde bir dönüm noktası yaşıyor. Hak sahibine hakkını teslim etmek; hem hukuki hem insani görevdir. Allah’ın kullarına vermiş olduğu ilahi bir emirdir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’dur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar