İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU

Alp Ramazanoğlu |


31 Mart Yerel Seçimleri’nde yine birinci parti oldular. Buna rağmen büyükşehirlerde büyük hüsran yaşadılar. İstanbul, Ankara ve Antalya’yı kaybettiler. İttifak ortakları da Adana ve Mersin’i kaybetti. 6 büyükşehirden yalnızca Bursa’yı ellerinde tutabildiler, o da kıl payı farkla…

İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır dedikleri için, İstanbul’un kaybı telaşına Başkent Ankara’nın ve Antalya’nın muhalefete geçmesini bile gözleri görmedi.

İstanbul, onlar için “sevda” idi. Ancak “Aşkımız” dedikleri İstanbul’a “İhanet ettik” de demişlerdi. İstanbul, uğradığı ihaneti affetmedi. Ve Türkiye’nin en büyük kentini CHP’ye teslim etti.

İTİRAZ İTİRAZ İTİRAZ İTİRAZ VE İTİRAZ…

Kaybetmelerine rağmen daha gece yarısında 3 bin oy farkla kazandıklarını öne sürdüler. 1 Nisan sabahı Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, resmi olmayan sonuçlara göre; İstanbul’u kazananın CHP ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu olduğunu ilan etti.

Kaybetmelerine rağmen İstanbul’un dört bir yanına “Teşekkürler İstanbul, gönül belediyeciliği kazandı” yazılı pankartları astılar. Tabela asmakla seçim kazanılmayacağını idrak edebildikleri için önce İlçe Seçim Kurullarına sonra İl Seçim Kuruluna en son Yüksek Seçim Kurulu’na defalarca itiraz başvurusunda bulundular. Her defasında bahaneleri farklıydı ancak amaçları netti.

SAYDIKÇA YENİDEN YENİDEN SEÇİLEN BAŞKAN

İlk itirazları sonrasında maddi hatalar düzeltildi, yine İmamoğlu başkan seçildi. İkinci itirazlarında geçersiz oyları saydırdılar, yine İmamoğlu başkan seçildi. Üçüncü itirazlarında bazı ilçelerde oyların tamamını yeniden saydırdılar, yine İmamoğlu başkan seçildi. Dördüncü itirazlarında “sondajlama” denilen bir acayip sistem icat ettiler, yine İmamoğlu başkan seçildi.

Daha sonra Maltepe’de yeniden sayılsın diye itiraz ettikleri oyların yeniden sayılmaması için kavga çıkardılar. 3 itiraz 2 kavgayla sayımları durdular. İlçe Seçim Kurulunda iptal ettirdikleri sayımları YSK bozdu. Sayım 17 gün sonunda bitti. Her sayılan sandığın ardından Sayın İmamoğlu yeniden yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

AĞIZLARINDAKİ BAKLA ÇIKTI: SEÇİMLER İPTAL EDİLSİN!

Maltepe’de sayım devam ederken, yeni bir itiraz başvurusunda bulundular. Bu kez FETÖ’nün Ergenekon sürecini hatırlatır görüntüyle 3 bavul alarak YSK’ya seçimin iptal edilmesi ve yeniden yapılması talebiyle müracaat ettiler.

Henüz Maltepe’deki sayım bitmeden, birleşme tutanakları hazırlamadan, Ekrem İmamoğlu mazbatasını almadan, büyük bir aceleyle iptal başvurusunda bulundular.

İttifak ortakları da hem Maltepe hem de İstanbul sonuçlarına olağanüstü itiraz başvurusu yaptı. Maltepe sayımlarında “Acele etmeyelim, CHP ve İmamoğlu sabırlı olsun” diyenler, YSK’ya yaptıkları iptal başvurusunda Hızlı Gonzales’i bile geçtiler.

Yetmedi bir itiraz başvurusu daha yaptılar. Bu kez adresleri İstanbul İl Seçim Kuruluydu. İtirazlarında YSK’daki olağanüstü süreç tamamlanmadan Ekrem İmamoğlu’na mazbata verilmesin istediler.



HER ŞEYE RAĞMEN MAZBATA TESLİM EDİLDİ

İstanbul İl Seçim Kurulu, son itirazlarını reddetti. CHP ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na mazbata daveti gönderdi. 

Ve 17 uzun günün ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce mazbatasını sonra da görevi devraldı.

Haberi alan İstanbullular, bir miting takvimi ve duyurusu olmadan Başkan İmamoğlu'nu kutlamak için kısa sürede meydanı doldurdu. İstanbul halkı bu fotoğrafla hem YSK'ya hem Türkiye'ye hem de dünyaya mesajını çok net bir şekilde verdi.


İtirazcıların gözleri ise YSK'da, seçim iptal edilir mi diye bekliyorlar... YSK'ya bağlı olan İstanbul İl Seçim Kurulu'nun mazbata kararı, YSK konusunda da ipucu veriyor. Yani itirazcıların kendi sözleriyle cevap verecek olursak; "Atı alan Üsküdar'ı geçti." 

Sayın Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığı, kadim İstanbul’a güzel İstanbul’a hayırlar getirsin…

Yorumlar

Popüler Yayınlar