23 HAZİRAN

Alp Ramazanoğlu |


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP ve MHP’nin olağanüstü itirazı ve tam kanunsuzluk başvurusunu kabul ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etti.

YSK, 4’e karşı 7 oyla aldığı kararla İstanbul halkının seçtiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu görevden aldı. Yaklaşık 4 milyon 800 bin insanın kullandığı oy, 7 kişinin oyuyla iptal edildi.

YSK, iptal kararına dayanak olarak bazı sandık kurulu görevlilerinin devlet memuru olmamasını ve bazı oy sayım-döküm cetvellerini gerekçe gösterdi.

YSK, iptale neden olan sandıklarda kullanılan oylardan ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlık oylarını geçerli saydı. Ancak sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etti.

Bir sandık kurulu usulsüz ise kullanılan 4 oydan nasıl sadece 1’i usulsüz olur diğer 3’ü geçerli olur? Oldu ve alınan karar tam olarak bu şekilde gerçekleşti.

Bir önceki yazımda Türkiye’de bir devlet geleneği olduğunu, hükmedenlerin baskılarına rağmen bu geleneğin, hukuktan asla taviz vermeyeceğini düşündüğümü söylemiştim. Büyük yanıldım.

Türkiye’de 17 yıldır her değerin her kavramın her şeyin içi boşaltıldığı gibi devlet geleneği de hiç edilmiş.

23 Haziran’da; sağcı-solcu, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar, Galatasaraylı-Fenerbahçeli, özetle tüm Türkiye toplumunun kaderi, İstanbul seçmeninin ellerinde şekillenecek.

23 Haziran İstanbul tekrar seçimleri; hukukun, demokrasinin ve hiç edilen devlet geleneğinin kurtarılması için son şans olacak.

Yorumlar

Popüler Yayınlar