CHP KURULUŞ İLKELERİNE DÖNMELİ! KABULLENMEYENLER SHP’Yİ YENİDEN KURSUN

Alp Ramazanoğlu |


23 Haziran Seçimleri sonrasında AK Parti bölünme sürecinin içinde buldu kendini. Partinin en önemli isimlerinden Abdullah Gül ve Ali Babacan liderliğindeki bir grup ile Ahmet Davutoğlu liderliğindeki diğer grup partileşme süreci içerisine girdi. AKP, halihazırda MHP’ye oy kaybederken şimdi üçe bölünme gerçeğiyle yüz yüze kaldı.

Benzer bölünme sürecini 24 Haziran seçimlerinden önce MHP-İYİ Parti bölünmesinde şahit olmuştuk.

Peki ya CHP... MHP ve AKP’den sonra CHP’de de bir bölünme meydana gelir mi?

1980-1992 DÖNEMİ

1980’den sonra kapatılan CHP, yoluna SHP ve DSP olarak devam etmişti. Nitekim Sosyaldemokrat Halkçı Parti de (SHP) iki sosyal demokrat parti Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) ve Halkçı Parti’nin (HP) birleşimiyle kurulmuştu. Ecevit ise DSP’yi kurarak bu birleşme içinde yer almamıştı. Eski partilerin yeniden kurulması yasağı kalkınca Deniz Baykal ve ekibi CHP’yi 1992 yılında yeniden kurdu. Bu tarihten itibaren merkez solda SHP erirken CHP güç kazandı ve SHP kendini feshederek CHP’ye katıldı.

SHP’LİLEŞEN CHP

CHP-SHP birleşmesiyle birlikte CHP içinde Kemalist-Ulusalcı ideolojiyle Sosyal-Demokrat-Sosyalist ideoloji arasında rekabet başladı. Deniz Baykal’ın genel başkanlığındaki dönemde CHP, Kemalist-Ulusalcıların hakimiyetinde politikalar üretti. Parti, laik ve Atatürkçü çizgide politikalar benimsedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa ‘getirilmesi’ ile birlikte CHP, oy tabanını genişletmek için sağa ve daha sola açılımlar yaptı. Kılıçdaroğlu, CHP’yi daha çok sosyal-demokrat-sosyalist çizgiye yani SHP ideolojisine taşıdı. Partideki Atatürkçüler çok büyük oranda tasviye edildi. Hem sağdan hem Kürt hareketi ve marjinal soldan isimler partide önemli görevlere getirildi.

HDP İLE İŞBİRLİĞİ

Parti, 2015 yılından sonra ise HDP ile ortak zeminde buluşmaya başladı. Bu durum AKP’nin iktidardan gönderilmesi açısından kritik önemde olsa da ideolojik tutarlılık açısından çok çok sorunlu.

Atatürk’ün partisinin Şeyh Said hainini övenlerle ne işi olabilir? Atatürk’ün kurduğu üniter yapıyı parçalamak isteyenlerle ne gibi bir ortak paydası olabilir? Atatürk’ün, İnönü’nün partisinin Tunceli operasyonuna Dersim soykırımı diyenlerle ne ortaklığı olabilir? Devlete, orduya, vatana düşman terörist başının heykelini dikeceklerle CHP’nin nasıl bir söylem birliği olabilir? CHP’nin Türk devletine “katil, hatta seri katil” diyen bir İstanbul İl Başkanı nasıl olabilir?

AKP’Yİ YIKMAK İÇİN HER YOL MÜBAH MI?

AK Parti’yi yıkmak için her şeyi mübah mı sayacağız? Bir Türkçü-Atatürkçü CHP’li olarak benim bunları midem kaldırmıyor.

CHP sırf oy alabilmek için Atatürk İlke ve İnkılaplarından vaz mı geçsin, Kürtçülerin peşine takılan sözde Türk solunun piyonu haline mi gelsin? Dincilerden oy almak için laiklikten, Kürtlerden oy almak için Türklüğünden, iktidar olabilmek için Atatürk’ten ve Kemalizm’den mi vazgeçsin?

Kusura bakmayın ilkeleri ve ideolojisi bitirilmiş, dincileşmiş ve Kürtçüleşmiş içi boşaltılmış bir CHP’nin iktidarını görmektense Atatürk İlke ve Devrimleri savunuculuğunda sonsuza dek ana muhalefette kalacak CHP’yi tercih ederim.

Bu büyük millet, ‘siyasal İslam’ın da ‘merkez sağ’ denilen sözde liberalizmin de ülkedeki tüm sorunların kaynağı olduğunu elbet bir gün anlayacak. 23 Haziran bunun işaret fişeği oldu. Zaten Türk milleti, cumhuriyet değerlerini içselleştirmiş durumda. Millet, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ideolojisinin Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak yegane rehber olduğunu daha önce olduğu gibi bir kez daha görecek.

CHP’ye düşen görev bunu iyi anlatmak, Türk milletine bu realiteyi yeniden anımsatmaktır. CHP, hem dincilere hem Kürtçülere Atatürk ideolojisini doğru şekilde anlatarak büyümeli, dincileşerek veya Kürtçüleşerek değil.


VARSA CESARETİNİZ SHP’Yİ YENİDEN KURUN!

Bugün CHP içerisinde hakimiyet tamamen SHP çizgisinin kontrolüne girmiş durumda. Bu gizli SHP’liler partinin aldığı oy oranlarına bir baksın, acaba yüzde 30’un kaçı Atatürkçülerden kaçı Sosyalist-Kürtçülerden geliyor. CHP’nin ölüsü zaten 25-26 alıyorken gelecek yüzde 4-5’lik oy oranı için koca partiyi HDP ile aynı çizgiye sürüklemek politik beceriksizliğin ta kendisidir.

Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu zihniyeti bugün için partiyi kendilerinin tapulu malı olarak görebilirler, ancak bu partinin gerçek sahibi Türk milleti ve Atatürkçü yurtseverlerdir.

Eğer PKK’ya terör örgütü diyemeyenlerle, her şehit edilen kahraman Mehmetçiğimiz toprağa düştüğünde sevinen bu hainlerle işbirliği yaparak iktidar olmak istiyorlarsa buyursunlar, SHP’yi yeniden kursunlar. HDP ile ittifaklarını SHP-HDP çizgisi olarak yapsınlar. Bakalım iktidara gelebiliyorlar mı, hele hele tek başlarına yüzde 5’i geçebiliyorlar mı görelim.

Cesaret edebilirler mi? Atatürk’ün adının ardına saklanarak CHP markası altında Kürtçülük yapmak bu kadar kolayken tabii ki de asla...

KURULUŞ İLKELERİNE DÖNÜŞ

Ben ve benim gibi Atatürkçü CHP’liler, ideolojik çizgisini kaybetmiş ne idüğü belirsiz bir sözde CHP iktidarındansa; şahsiyetli, politikası ve ne olduğu belli, ne yaptığını/yapacağını bilen, Atatürkçü bir muhalefeti tercih ederiz.

Türk milletinin özlemi 1923-1938 CHP’sidir. Kürtçülere dincilere peşkeş çekilen sözde CHP değil!

Yorumlar

Popüler Yayınlar