IRKÇILIK VE MİLLİYETÇİLİĞİN FARKI

Alp Ramazanoğlu |


Türkiye, akıllarda yaşanan kavram karmaşaları açısından oldukça zengin bir ülke. Bir düşüncenin Türkiye’deki algısıyla dünyada algısı arasında çok önemli farklar bulunabiliyor.

Bunların en bilinenlerinden biri şüphesiz ırkçılık konusu. Ülkemizde ırkçılık ile milliyetçilik çok karıştırılan iki farklı kavram.

Birbirleriyle ‘insan’ olma dışında ortaklığı bulunmayan Kürtçü sol ile dincilerin birleştiği tek nokta Türk düşmanlığı... Türkçülük, Atatürkçülük, Türk milliyetçiliği, bu kesimlerde adeta bir alerji. Hadi Alman’ı, Yunan’ı, Ermeni’si, Fransız’ını anlarız da bu içerideki ihanet şebekelerinin Türklük, Atatürkçülük ve Türkçülük söz konusu olduğunda çıldırırcasına aynı söylem içine girmeleri, birbirleriyle bu kadar zıtken hayret edilesi.

Atamızın “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözleri ülkemizde sadece bu iki kesimi rahatsız eder hem de baya baya rahatsız eder. Atatürk’ün fikriyatını idrak edememiş Kürtçü solcular bunu ırkçılığa bağlarken, dinciler ümmetçi fikirleriyle muhalefet eder, din kardeşlerinden yediğimiz onca hançere rağmen.

Avrupa’da Amerika’da görülen ırkçılık Türkiye’de yoktur. Irkçılık kendi ırkını ve ırktaşını her şeyden üstün görme zihniyetine dayanır. Ülkemizde ise milliyetçilik vardır. Irka değil millete ve devlete hizmetle, fedakarlıkla vatan sevgisi anlaşılır.

Bizim için vatanımız uğruna şehit olan Türk de, Kürt de, Çerkes de birdir. Ülkemizin dört bir yanında aynı acıyı aynı sızıyı hissederiz.

Öldürülen PKK-YPG’li bir terörist Türk, Kürt, Çerkes farketmeksizin aynı memnuniyeti hissettirir bizlere.

Sıra dışı bir örnek olacak ama yüreği vatan sevgisiyle çarpan Türk vatandaşlarını “ırkçı” diye suçlayan hainler için açıklayıcı olması için vermek gerekiyor:

Türkiye’de bir vatandaş; öldürülen YPG’li terörist Türk kökenli diye üzülüp, şehit olan askerimiz-polisimiz Kürt kökenli diye seviniyorsa ırkçıdır. Ve 82 milyonluk koca Türkiye’de böyle bir tane bile insan bulamazsınız. Aksine Türk insanı PKK-YPG saflarında gebertilmiş Türk kökenli teröristten daha çok nefret eder.

Türkçülüğün en önemli temsilcilerinden merhum Alparslan Türkeş’in de ifade ettiği gibi:

“Türklük şuuruna erişmiş, samimi olarak 'Ben Türk'üm' diyen herkes Türk'tür. Türkçülük ve Türk'ün tayininde; sapık ölçülere, özellikle mezhepçiliğe, coğrafyacılığa, laboratuvar ırkçılığına inanmıyorum. Başka milletleri küçük gören, dünya barışını tehlikeye sokan antropolojik ırkçılık, Türk milliyetçilik ülküsünün dışındadır.”

Sözün özü, bu topraklarda ırkçılık yoktur, milliyetçilikse çağlayandır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar