DEVRİM’İN RÖVANŞI TOGG!

Alp Ramazanoğlu |



1960 yılında büyük umutlarla başlanan ve kısa sürede yapımı tamamlanan ilk yerli otomobilimiz Devrim, sabotaja ve sonrasında yaratılan ihanet dolu kamuoyu baskısına kurban gitti. Ancak bu ülkenin yerli otomobil hayali hiç bitmedi. Aradan geçen 59 yıl sonra Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOBB) çağın ilerisinde bir işe imza attı.

Gelecek elektrikli otomobillerin olacak ve bu alanda Tesla’dan başka tekil yatırımı olan yok. Almanya, Japonya, Britanya, Fransa, İtalya gibi otomotiv devleri eski dönemin liderleri. Elektrikli otomobil alanına Tesla ile öncülük yapan ABD dışında tüm bu dünya devleriyle eşitiz. Eğer 2022 yılında bu otomobilleri seri üretime geçirip ülkemiz ve dünya yollarında görmeye başlarsak, ABD dışındaki potansiyel rakiplerimizin bir adım önüne geçmiş olacağız.

Alman otomobil devi Volkswagen’in, TOGG’un ön lansmanından sonra elektrikli otomobil projesini iki yıl öne çekmesi, Türkiye’nin bu işte ne kadar ciddi olduğunun ve bir o denli ciddiye alındığının göstergesi. Yerli elektrikli otomobillerimize verilecek isimleri ve onları yollarda göreceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Eğer maddi imkanım el verirse, bir sonraki aracım yerli olacak.



27 MAYIS BU KADAR KÖTÜYSE ‘DEVRİM’E ÖVGÜ NİYE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG lansmanında Devrim otomobillerinden bahsedip bu projeyi hayırla yad etti. Ki çok doğru ve güzel bir konuşmaydı. Bilmiyorum dikkatinizi çekti mi, ama burada çok ilginç bir durum oluştu.

Devrim otomobilleri projesini hayata geçirenler 27 Mayıs İhtilalini yapan ve Başvekil Adnan Menderesi idama götüren askerlerdi. Hani Erdoğan’ın her 27 Mayıs’ta büyük tepki ve kızgınlıkla andığı askerler…

Devrim otomobili bizzat İhtilalciler tarafından darbenin başına getirilen ve daha sonra Cumhurbaşkanı olan Cemal Gürsel’in teşviki ve ısrarı sonucu gerçekleşme aşamasına gelmişti. Nitekim Devrim otomobilinin adı da 27 Mayıs’a ithafen verilmişti.

Erdoğan, yerli otomobil vesilesiyle yaptığı konuşmada Devrim otomobilini övdü, bu projeyi baltalayanlara tepki gösterdi. Bu defa başarılı olamayacaklarını ilan etti. O dönem Devrim otomobili projesinin başarıya ulaşmasını en fazla istemeyen kesim; ihtilalle devrilen Demokrat Partililer ve ona oy verenlerdi. Kendilerini alaşağı eden askeri cuntanın yönetimde başarılı olmasını istememeleri de aslına bakarsanız doğal bir durumdu.



DEVRİM’İ ERBAKAN’A MAL ETME ÇABASI

Devrim otomobilleriyle düştükleri tezatın geç de olsa farkına varan AKP’liler, Devrim’i eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’a mal etmeye çabaladı. Halbuki o projede Erbakan’ın bir dahli ve katkısı yoktu. Erbakan’ın Güneş Motorları hamlesi başka bir hikayeydi, Devrim ise bambaşka…

Devrim otomobili projesinin hiçbir evresinde bulunmayan Erbakan’ın “Türkiye yerli otomobilini üretmeli” ifadesi, onu bu projenin sahibi yapmaz. Bir kimsenin “Türkiye uzaya çıkmalı” sözünün ardından 5-10 yıl sonra Türkiye’nin uzaya çıkması, o kimseyi projenin sahibi ve öncüsü yapmayacağı gibi…



BAZI CHP’LİLERİN GAYRİMİLLİ TAVRI

TOGG lansmanının ardından bazı CHP’liler çılgına döndü. Projeyi kötülemeye, yerli ve milliliğini sorgulamaya hatta yalan bir çalışma olduğunu ispatlamaya kalktı.

Tüm bu saçmalıklara karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın milli duruşları, gerçek CHP’ye yakışan ve CHP’nin onurunu kurtaran tavırlardı.

Çılgına dönen CHP’liler dış basına baksınlar. Türk medyasında çıkan haberleri ve Youtube’da bununla ilgili yapılmış videoları takip edebilirler. Dış basında bu projeyi AKP veya Erdoğan yaptı demiyorlar, Türkiye’nin yerli otomobil hamlesi diyorlar. Dikkat edin: “Türkiye”…

Projenin ortaklarına özellikle de Zorlu ve Anadolu gruplarına bakın. Projede çalışan mühendislere bakın. Orada bir siyasi ideolojiyi değil, her türlü siyasi görüşten ve yaşam tarzından insanın Türkiye sevgisiyle bir araya geldiğini göreceksiniz.

Maalesef bazı kesimler Erdoğan düşmanı olacağız derken Türkiye düşmanlığına ve ne yazık ki vatan hainliğine kadar işi ileri boyuta taşıdılar. Ve maalesef Devrim otomobili projesini rafa kaldıran zihniyetten de hiçbir farkları kalmadı.

Kim ne derse desin, hangi engellemeler çıkarsa çıksın bu kez başaramayacaklar. Yürekten inanıyorum ki TOGG, Devrim’in rövanşı olacak!



***

2019’A VEDA

Ben ve eşim 2019’u harika bir yıl olarak hatırlayacağız. Bu yılın mayısında bir oğlumuz oldu ve onun bize getirdiği uğurla eylülde ev sahibi olduk. 2019, getirdikleri ve yaşattıklarıyla belki de geride bıraktığımız en özel yıl oldu.

2020 yılının hem ailem hem şehrim hem de ülkem adına güzelliklerle dolu bir yıl olmasını diliyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar