ÇİN VİRÜSÜ VE ÇİNLİ PİŞKİNLİĞİ

Alp Ramazanoğlu |


ABD Başkanı Donald Trump, bu belaya Çin virüsü demekte haksız mı? Çin virüsü demek ırkçılık ise bundan yüzyıl önce milyonlarca insanın ölümüne yol açan İspanyol gribi kavramı ırkçılık değil miydi? Üstelik bu gribin İspanya ile alakası bile yokken…

Çin, tarihi boyunca çok feci kıtlıklar yaşadı. Ülkenin mutfak kültürü de buna göre oluştu diyorlar. Peki bugün Çin’de gıda üretiminde, ithalatında ve gıdaya ulaşmada sorun mu var? Hala yarasa çorbası içip pangolin eti tüketmenin lüzumu ne? Sosyal medyada takipçi artırmak için canlı canlı fare, ahtapot, böcek yiyen; ölü lağım faresini mideye indiren genç kuşak Çinlileri nasıl savunacaksınız?

Mesele kıtlık ise; her gün maalesef binlerce insanın açlıktan öldüğü Afrika’yı nereye koyacağız? O insanlar Afrika gibi yabani hayvan çeşitliliğinin yüksek olduğu bir kıtada hayatları pahasına da olsa neden her türlü hayvanı tüketmiyor?

Her şeyi kenara bırakın; hayvanları canlı canlı kaynatmak, organlarını canlı canlı kesmek, canlı canlı tavada pişirmek nedir? Çinli şefler, etin böylece daha lezzetli olduğunu söylüyor. Siz kıtlıklar yaşamış millet değil misiniz? Az lezzetli oluversin ne olacak? Bütün insanlık midesiz de siz mi damak tadının üstadısınız?

Bunu da bir kenara bırakın, daha iğrencini de yapıyor bu millet! Fareyi, ahtapotu, böceği, balığı, solucanı canlı canlı servis ediyor. İğrenç soslarına batırıp canlı canlı tüketiyor.

Peki bunu neden yapıyorlar? İnandıkları sözde dinlerinde bir canlıyı öldürmeden yemek, yenilen canlının ruhunu yiyen sözde insana geçiriyor. Böylece o insanın ruhu ve bedeni gençleşiyor!

Sizin gibi halkın inancı da, kültürü de batsın. Sizin olmayan vicdanınıza da olmayan midenize de lanetler yağsın!

Tatlı su solcuları ve hümanistleri buna ırkçılık diyecek. Desinler… Peki Çinlilerin kendileri dışında tüm insanlığa, canlılara ve doğaya yaptıklarına ne diyecekler? Kültür mü??? Bunu düşünsünler…


YALANLARININ BEDELİNİ DÜNYA ÖDÜYOR

Çin, salgının başında Dünya Sağlık Örgütü’ne virüsün insandan insana yayılmadığı yalanını söylemişti. Milyonlarca Çinli, Çin yeni yılı tatili için dünyaya dağıldı. Sınırlarını kapatmadı ve milyonlarca insan da Çin’e gitmeye devam etti. Böylece virüs inanılmaz bir hızla diğer ülkelere yayıldı.

Ölü sayıları konusunda da hala yalan söylüyorlar. 61 milyonluk İtalya’da, 47 milyonluk İspanya’da her gün 800’den fazla insan hayatını kaybediyor. Virüsün çıktığı Wuhan şehri 11 milyon, Hubei eyaleti 60 milyon, Çin 1.4 milyar… Böyle bir ülkede ölü sayısı nasıl 3 binlerde kalabilir?

UTANMAZLIK VE PİŞKİNLİK

Çin devleti ve halkında, sorumlu oldukları bu salgın nedeniyle dünya uluslarına karşı en ufak bir mahcubiyet duygusu yok. Yaptıkları göstermelik yardım şovları ve saçma sapan destek videoları vardı değil mi? Afedersiniz!

Hollanda’ya sattıkları maskelerin hiçbir faydası olmadığı ortaya çıktı. Maskeler çöp oldu. Çekya, İspanya ve Türkiye’ye sattıkları hızlı tanı kitlerinin hatalı sonuçlar verdiği anlaşıldı. Binlerce tanı kiti çöpe atıldı.


Peki Çin hükümeti özür mü diledi? Tabii ki hayır. “Üreten şirket özensiz davranmış, yeterli bilimsel çalışma yapılmamış” açıklaması yaptılar dalga geçercesine…

Dünya ekonomisini bitirdiler, insanlar evlerine kapandı, milyonlarca insan işini kaybetti. On binlerce insan can verdi belki sayı milyonları bulacak. Gezegeni bu hale getirdikten sonra virüsü yendiklerini ilan edip maskelerini çıkardılar, havai fişekle gösteri yaptılar. Sınırlarını tüm dünya ülkelerine kapattıklarını açıkladılar.

Ülkeler can kayıplarıyla, üstelik bizzat sizin sorumlu olduğunuz toplu ölümlerle tükenirken; bu sevinç bu kutlama neyin nesi? Hiç mi suçluluk hissetmezsiniz hiç mi yüzünüz kızarmaz? Hiç mi faili olduğunuz mateme saygınız olmaz?

“Virüsü ABD gönderdi” deyip dünyadaki komplo manyaklarının eline oyuncağı verdiniz. ABD şu an salgının merkezi haline gelmişken, her gün yüzlerce vatandaşını kaybediyorken utanmadan aynı yalanı tekrar ediyorsunuz.

14’üncü yüzyılda 200 milyon insan sizin fare yeme sevdanız yüzünden hayatını kaybetti! Veba virüsünü de mi, o tarihlerde kurulmamış olan ABD gönderdi?

Çin bu masalları bıraksın, dünyaya yaydığı ateşin hesabını vereceği günlere hazırlansın.


ATALARIMIZIN HAKKI

Bizim Çinlilere olan düşmanlığımız salgına değil tarihe dayanır. Ve o tarih bir kez daha Türkleri ve Moğolları doğruladı. Meta Han, Cengiz Han ve diğer büyük komutanlar,  Çin milletinin üzerine yürümekte, tepelerine balyoz gibi inmekte ne kadar da haklıymış. 

Allah’tan dileğimizdir: Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz bu vicdansız, midesiz, hayasız canilerin zulmünden bir an evvel kurtulsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar