CAMİ PROVOKASYONU

Alp Ramazanoğlu |


İzmir’in muhtelif bölgelerinde bulunan bazı camilerde İtalyan Partizanlarının ‘Çav Bella’ marşı çalındı. Müftülüğün merkezi sistemine sızan kişi veya kişiler camiler üzerinden tehlikeli bir provokasyona imza attı.

Adresin İzmir, marşın ise Çav Bella olmasının da bir nedeni var. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Çav Bella marşını çok sevdiği, kutlamalarda sık sık çaldırıp, hoplaya zıplaya marşa eşlik ettiği biliniyor. Bununla ilgili de haberlere yansımış pek çok görüntü var.

Hal böyleyken muhtelif camilerden yükseltilen Çav Bella sesleri, CHP’ye yönelik bir algı operasyonuna işaret oldu. İzmir gibi CHP’nin kalesi bir kentte böyle bir provokasyon yaşanması, iktidar çevrelerince CHP’nin hedefe alınması için altın tepside bir fırsat olacaktı.

Gözler CHP’ye saldırmak için küçük bir bahane ararken, parti içerisinde daha önce de il yönetiminde görev almış Banu Özdemir sahneye çıktı. Sosyal medya hesabından yaptığı, yanlış anlaşılmaya çok açık bir paylaşımla; iktidar çevrelerinin CHP’ye yüklenmeleri için aradıkları fırsatı verdi. Özdemir kısa süre sonra özür dilese de iş işten geçti. Troller aracılığıyla partiye ve şahsına linç başlatıldı.

CHP İzmir İl Başkanlığından, İzmir Büyükşehir Belediyesinden, CHP sözcülerinden ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından provokasyona tepki gösteren açıklamalar peşi sıra geldi. Faillerin bir an önce bulunması istendi.

Peki ne mi oldu? Ellerindeki iktidar gücü, emirlerindeki kolluk kuvvetleriyle olayın faillerinin bir an önce bulmak yerine, aldılar ellerine sazı CHP’ye yüklendiler. Provokasyonu twitter hesabından biraz da haddi aşan ifadelerle duyuran CHP’li Banu Özdemir’i tutukladılar.

Basına yansıyan birkaç gözaltı ve tutuklama haberinin ardından olayın asıl faillerini belki de asla öğrenemeyeceğiz.

ERDOĞAN ŞARKISI İDDİALARI

Çav Bella provokasyonu sonrasında Ağrı’da geçen yıl 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi bir camiden Dombıra uyarlamalı Erdoğan şarkısının çalındığı görüntüler ortaya çıktı. Yine İzmir’de Bayraklı ilçesindeki bir camide Erdoğan şarkısının dinletildiği görüntüler paylaşıldı. Üstelik de Çav Bella skandalından birkaç gün sonra...

AK Partili siyasiler Ağrı’daki olayda şarkının seçim otobüsünden çalındığını öne sürdüler. Ancak görüntüleri çeken kişi o sırada sokakta bir seçim otobüsü olmadığını ve şarkının cami minaresinden geldiğini videodaki sözleriyle vurguluyor ve gösteriyordu. Daha birkaç gün önce Bayraklı’daki camide çalınan Erdoğan şarkısına ilişkin ise iktidar kanadından bir açıklama yapılmadı.



ADALETİN ZERRESİNİ ARAMAK

Diyanet İşleri Başkanlığının da İl Müftülüklerinin de iktidarın emir erleri haline geldiği, camilerdeki hutbelerde açık veya gizli siyasi mesajların aktarıldığı, iktidarın politikalarına dini dayanak oluşturacak fetvaların verildiği bir dönemde yaşandı, minareden marş ve şarkı olayları…

Yine CHP suçlandı ve bir partili tutuklandı. Minareden Erdoğan şarkısı hakkında ise iktidar yanlılarından olayı yalanlama dışında ne bir ses ne bir tepki var.

Suni darbe iddiaları sırasında, muhaliflere; silahlandıklarını ilan ederek mermiler, otomatik tüfekler gösteren, ölüm listeleri hazırladıklarını söyleyen, eşleri ve evlatlarıyla tehdit eden kişilere dokunulmadığı gibi…

Evet biz bu ülkede adalet olmadığını biliyoruz. Ama kardeşim bu kadar da mı kırıntısı hatta zerresi yok?

Yorumlar

Popüler Yayınlar