FİLİSTİN YİNE TÜRKİYE KARŞITI CEPHEDE

Alp Ramazanoğlu |


Türkiye’nin her durumda her platformda kayıtsız şartsız maddi manevi destek verdiği Filistin, yine yapacağını yaptı... Ermeni soykırımı yalanını andığı gibi Türkiye’yi Suriye’de işgalci ilan ettiği gibi Libya’da Türkiye’yi kınadığı gibi Doğu Akdeniz’de de Türkiye’nin karşısındaki cephede yer aldı.

Filistin yönetimi, Türkiye’nin “Egemenlik hakkımdır, Mavi Vatanımdır” dediği Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi Antalya körfezine hapsetmek isteyen ülkelerle anlaşacağını açıkladı.

Filistin; Türkiye’nin düşmanları Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’yle, Türkiye’nin çatışma eşiğine geldiği Mısır’la ve kendi can düşmanın dediği İsrail ile birlikte hareket edecek.

İnanmayanlar için Habertürk’ün Anadolu Ajansı’na dayandırdığı haberin linkini paylaşıyorum. Aynı haberi farklı haber sitelerinde de görebilirsiniz.


BİR ÖRNEKLE TÜRKİYE-FİLİSTİN İKİŞKİLERİ

Şimdi, büyüteci elimize alalım ve sorunu milletler arası değil de insan ilişkileriyle örneklendirelim.

Mahallenin yalnız ama güçlü bir abisi var. Adı Mete. Mete, dostum dediği, diğer insanlara karşı hakkını hukukunu daima savunduğu, sürekli maddi manevi yardımda bulunduğu Yaser tarafından her fırsatta sırtından hançerleniyormuş.

Olağan şartlarda hiçbir anlaşmazlığı olmadığı üstelik pek çok ortak çıkarı olduğu için çok da iyi ilişkiler kurabileceği Musa ile, sırf Yaser’e eziyet ettiği için düşman olmuş. Ve o düşmanlıktan zarar görmüş. Mete, Yaser için Musa’dan gördüğü zarar sırasında Yaser’den bırakın desteği bir geçmiş olsun temennisi bile duymamış.

Ve Yaser’in, Mete’nin düşmanları Agop ve Yorgo ile çok sıcak arkadaşlıkları varmış. Yaser, Mete’nin Agop ile anlaşmazlığında ise Agop’tan taraf olup, onu haklı buluyormuş. Mete’ye karşı mücadelesinde Agop’a daima manevi destek veriyormuş.

Filistin'de Ermeni soykırımı yalanının 100. yılına özel olarak hazırlanan anma pulu
Bu arada Musa ise Mete-Agop anlaşmazlığında Mete’den yana olup, dostlarıyla sohbetlerinde Mete’nin haklı olduğunu savunuyormuş. Mete, bu destekten memnun olsa da Yaser’in uğradığı zulüm nedeniyle hasım olduğu Musa ile mesafesini koruyormuş.

Yaser’in, hasmı Musa’ya karşı mücadelesinde hep kendini yalnız bırakan vefasız kardeşleri varmış. Bu vefasız kardeşler sürüsü zaman zaman Mete ile tartışmalar yaşarmış. Ve Yaser bu tartışmaların istisnasız hepsinde vefasız kardeşlerini haklı bulurmuş. Kendisinden destek bekleyen Mete’ye bir kez olsun senin yanındayım dememiş.

Bu sırada Yaser maddi anlamda sıkıntıya düşmüş ve yine Mete’den yardım istemiş. Mete kendi ekonomik durumu iyi olmamasına rağmen Yaser’e önemli miktarda para vermiş. Üstelik borç olarak değil, parayı dostum dediği Yaser’e hibe etmiş.

Mahalle sakinlerinin gelir kapısı olarak gördüğü bir su kaynağı varmış. Mete’nin düşmanları suyun paylaşımı konusunda onu dışlayacak paylaşım planı yapmışlar. Bu plan için ise Yaser’in kardeşlerinden Ömer’i hedef seçmişler. Mete ve Ömer bu plana karşı birlikte mücadeleye girişmiş. İki dost, düşmanlarına karşı çok başarılı olurken Yaser’den de kendilerinin yanında olmasını istemişler.

Fakat Yaser, vefasız kardeşleriyle birlikte diğer kardeşi Ömer’i ve daima yardım gördüğü Mete’yi yalnız bırakmış.

Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras dönemi ve sonrasında artan Yunanistan-Filistin yakınlığı
Yaser, bu uğurda Mete’nin düşmanları Yorgo ve küçük kardeşi Dimitris ve dahası can düşmanım dediği Musa ile anlaşmış.

Mete ise yediği bunca kazığa, gördüğü onca ihanete rağmen hala Yaser’in bu hatalı davranışlarından döneceğini umarak, ona destek olmaya devam edecekmiş.

Hikaye mutlu sonla değil, çileli sonsuzlukla sürüp gitmiş…

BU DÖNGÜNÜN BİR SONU OLSUN ARTIK

Maalesef hikaye değil Türkiye olarak Filistinlilerden gördüğümüz muamele bu şekilde, hatta daha fazlası.

Önümüzdeki günlerde İsrail, zaten küçücük bıraktığı Filistin topraklarının bir kısmını daha ilhak edecek. Ve bu Filistin yine destek için gözlerini Türkiye’ye çevirecek.

Bu defa yapma be Türkiye yapma be Mete! Bu defa verdiğin onca karşılıksız iyilikten sonra gördüğün ihanetin bir sonu olsun!

İsrail’i de Filistin’i de ne hali varsa görsün.

Yorumlar

Popüler Yayınlar