MAVİ VATAN’DA BÜTÜNLEŞMEK

Alp Ramazanoğlu |

Kutuplaşma, Türkiye’de her siyasi kanattan insanın şikayet ettiği bir sorun. İktidar ve muhalefet liderleri başta olmak üzere kurmaylarından yapılan her açıklama, toplum nezdinde cepheleşmeye giden kilometre taşları oldu.

Oluşturulan bu kötü iklimde aynı gemide olduğumuzu unuttuk. Ülkemizin kazancına olan bir durumda dahi siyasi bloklaşmalar ve hesaplaşmalar nedeniyle bir olamaz hale getirildik.

Bunun en bariz örneğini Karadeniz’deki Mavi Vatanımızda bulduğumuz doğalgazda yaşadık. Sevinmek yerine çok çeşitli bakış açılarından gelen eleştiri ama özünde üzüntülere tanık olduk.

Sözünü ettiğim kesimlerdeki üzüntünün nedeni Türkiye’nin doğalgaz bulmasından daha çok Türkiye’nin Erdoğan iktidarı döneminde doğalgaz bulmasıydı.

“Yeter ki Recep Tayyip Erdoğan gitsin gerekirse Türkiye batsın” zihniyeti, muhalefetin meşru çizgisini çok fazla aşıyor. Bir kişiye bir lidere olan nefret; devletin ve milletin ortak çıkarına bile sevinememeye neden oluyorsa, burada iyi düşünmek lazım. Muhalefetin bu politikalarını gözden geçirmesinde fayda olacaktır.

Korkmayın! Hükümetin, devlet ve millet çıkarları için attığı adımları desteklemek kimseyi iktidar yanlısı veya yandaşı yapmaz.

İktidarda kim olursa olsun bu mücadele partiler üstüdür. Eğer hükümet Mavi Vatan davasından geri durarsa, taviz verirse; muhalefet ancak o zaman yapılır.

Kalbinde vatan-bayrak sevgisi olan her yurttaş, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de, Karadeniz’de ve Adalar Denizi’nde verdiği Mavi Vatan mücadelesini desteklemek zorundadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar