BİZİ BU GÜZEL HAVALAR MAHVEDECEK

 Alp Ramazanoğlu |

Küresel ısınmayı bir safsata olarak görenler şu sıralar ne düşünüyor merak ediyorum. Her yıl bir öncekini aratır cinsten daha sıcak ve kurak kış mevsimleri geçirdik. 2020 yılı ise her olumsuzluğun zirvesini yaşattığı gibi bu konuda da kafaya oynadı. 2021’e ilkbahar havasında, yaz kuraklığında bir kışla uğurluyor bizi.

Eğer hava durumunun genel eğilimi önümüzdeki aylarda da bu şekilde devam ederse maalesef kurak bir yaz bizleri bekliyor olacak. Belki İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere pek çok şehrimizde barajlarda su kalmayacak. Kuraklığa bağlı su kesintilerine şahit olacağız.

Suyumuzu şu günlerden itibaren idareli kullanmakta fayda var. Su tasarrufunu sadece kurak bir yılda değil her yıla taşıyacak bir alışkanlığa kavuşturmak gerekiyor. Bu kazanım sadece bizleri değil gelecek nesilleri de kurtaracak.

Aralık ayının 30’uncu gününde havanın 16 derece olduğu bir İstanbul’u yaşıyoruz. Maalesef Türkiye’nin pek çok ilinde aynı manzara hakim.

Peki Diyanet böyle bir ortamda yağmur duasına çıkar mı? Tabii ki hayır. Önceki hafta hepimizin Meteoroloji’den öğrendiği yağışlı hava bilgisi sonrası ilk cuma namazında yağmur duasına çıkmışlardı ama...

Allah, her türlü musibeti hak eden bezirganlara rağmen, sırf masum yavruların ve mazlumların hürmetine yağmurunu ve rahmetini bu ülkeden eksik etmesin.

Yoksa bizi bu güzel havalar mahvedecek...

Yorumlar

Popüler Yayınlar