SÖZDE DOST, ÖZDE DÜŞMAN

Alp Ramazanoğlu |

Amerika Birleşik Devletleri gibi bir müttefiki varken Türkiye’nin bir düşmana ihtiyacı var mı?

Doğu Akdeniz’de, Suriye’de, Libya’da, Irak’ta, Kafkasya’da ve Ege’de Türkiye’yi ateş çemberine almak isteyen bir dost.

Türkiye’nin nüfuz mücadelesi verdiği alanlarda Türkiye düşmanı cepheler oluşturan, asla bir araya gelmez denilen ülkeleri Türkiye’ye karşı buluşturan bir müttefik.

Türkiye’nin toprak bütünlüğüne karşı hareket eden terör gruplarının apaçık silah tedarikçisi ve destekçisi bir dost.

Bölge ülkelerini ‘Yeni Osmanlı’ safsatasıyla sürekli olarak Türkiye’ye karşı kışkırtan bir müttefik.

Öyle bir dost ki, Türkiye’ye silah satmıyor, düşmanlarını silaha boğuyor. Bu nedenle Türkiye, ihtiyacı olan S-400 hava savunma sistemini Rusya’dan temin etmek zorunda kalınca da yaptırım uyguluyor. Ortağı olduğu ve parasını ödediği F-35 projesinden çıkarıyor. Savunma alanında bunca sıkıntı yaşattığı Türkiye, yerli silah sanayisini geliştirince de durumu endişe ile takip ediyor.  

KOPMA NOKTASINA ADIM ADIM

Son yıllarda Türkiye-ABD ilişkileri gitgide bozulurken Trump dönemi bu gerginliklere bir molaydı. Şimdi Biden yönetimiyle birlikte bu bozulmanın bir kopmaya doğru gittiğine şahit oluyoruz.

ABD’nin Orta Doğu planları için hedef ülkeleri sayarken 1. Irak 2. Suriye 3. İran 4. Türkiye derdik. Oysaki sıralama değişmiş gibi… 3. Türkiye ve eğer gerçekten hedefse 4. İran olmuş. Zaten Irak ve Suriye süreçleri başarıyla sonuçlanmıştı.

Türkiye ise kararlılığıyla, ABD’yi açık olmaya itiyor. Artık sadece kuklalarının arkasında değil,  bizzat kuklalarıyla birlikte Türkiye’ye cephe alırken görüyoruz ABD’yi.

Türkiye’nin ABD gibi bir dostu varken düşmana ihtiyacı yok. Son dönemde içeride ve dışarıda ekonomik ve diplomatik sıkıntılar göz önüne alındığında kaybedecek bir şeyi de kalmadı artık Türkiye’nin.

İster dost kılıfıyla ister mertçe düşman olarak çıksın isterse köpeklerini alıp tüm gücüyle saldırsın...

Buyursun gelsin sözde dost özde düşman Amerika. Savaş ölümü öldüren Türkler için düğündür!

Yorumlar

Popüler Yayınlar