AYM

Alp Ramazanoğlu |

İktidarın ortağı, iktidardan daha sert daha agresif daha tahammülsüz bir hale geldi. Anayasaya Mahkemesi’nin (AYM) kapatılmasını isteyen; bunu acilen ve ertelenemez hedef olarak gösteren iktidar ortağı ile karşı karşıyayız. Demokratik kurumlar bir bir etkisizleştirilirken kuvvetler ayrılığı yok edilirken, “iktidarı acaba dizginler mi” diye ümit edilen bu küçük ortak, söylemleriyle iktidarı demokrasinin kalan son kırıntılarına karşı da kışkırtıyor.

Ülkede demokrasinin güvencesi tüm kurumları, ele geçirilmesi gereken birer hedef olarak algılayan bu anlayış, ne derece tehlikeli bir işe giriştiğinin acaba farkında mı?

Anayasa Mahkemesi’ni kapatmak Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaktır. Demokratik rejimin son kontrol mekanizmasını yerle yeksan ederek çok daha otoriter ve totaliter, baskıcı dikta yönetiminin önünü açmaktır.

İktidarın küçük ortağı, sebep olduğu Cumhurbaşkanlığı sistemi garabetinin getirdiği toplumsal bölünmüşlükten ve ekonomik kayıplardan tatmin olmamış, ülkeyi çok daha büyük bir ateşe atacak adımların peşine düşmüş.

Anayasa Mahkemesi’nin kapatılması önerisine karşı sadece muhalefet değil, bizzat iktidarın kendisi de dikkatli olmalı. Küçük ortağın bu tavsiyesi, Türk toplumunun tüm bileşenlerince ivedilikle unutulmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar