ANORMALİN NORMALLEŞMEMESİ

Alp Ramazanoğlu |


Türkiye, anormal olanın normalleştirilmeye çalışıldığı bir ülke. 19 yıldır AK Parti iktidarının her döneminde gerek az gerek fazla, birtakım anormalliklerin normalleştirilmeye çabalandığını gördük. Türk toplumu AK Parti’yi 19 yıldır iktidarda tutmuş olsa da, onların anormali dayatmasını asla kabul etmedi. Ancak AK Parti kendinden önceki iktidarların ve vesayet odaklarının anormalliklerini normalleştirdiğinde ise halkın kabullenişini ve takdirini gördü. Mesela çağdışı olan başörtüsü yasağının kaldırılması kamunun ve vatandaşın özlediği normale dönmesi bunun en önemli örneği diyebiliriz.

AK Parti’nin kendinden önceki anormalleri normalleştirmesiyle aldığı büyük halk desteği, AK Parti’yi kendi anormalini topluma dayatabileceği ve bunun kabul göreceği fikrini verdi. Ancak her denemesinde aldığı tepkiler üzerine geri adım artı. Bunun en son örneği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmed’in türbesine yaptığı ziyarette yaşandı. İmamoğlu’nun Sultan’ın eşi Gülbahar Hatun’un türbesi önünde eli arkadan bağlı yürümesi bir soruşturma nedeni sayıldı. Haber toplumdan öylesine tepki aldı ki, AK Parti’nin önde gelen isimleri bile İmamoğlu safında yer almak zorunda kaldı. İçişleri Bakanlığı, tepkiler sonucu İmamoğlu hakkında soruşturma izni vermeyeceğini açıkladı.

Elleri arkadan bağlı bir türbe ziyaretinin suç sayılacağı bir Türkiye, anormallik hayallerinin ne derece ileri boyutta olduğunu göstermesi bakımından korku vericiydi. Özgürlüklerin günden güne yok edildiği hiçbir icraata itiraz etmeyen AK Parti tabanı bile yapılmak istenene karşı çıktı.

Biz Türk toplumu olarak anormali sevmeyiz. Kimimiz ilk işten anlar tehlikeyi itiraz eder kimimiz çok geç uyandığında anlar ama yine de itiraz eder.

Türk halkı son 1 ayda yeni bir anormalin dayatılmasıyla karşı karşıya. Firari şüpheli Sedat Peker’in itirafları karşısında, aralarında bir bakanın da olduğu hiçbir iddia muhatabının istifa etmemesi bırakın muhalefeti AK Parti cenahında da rahatsızlık uyandırıyor. İktidar destekçisi pek çok yazar son dönemde rahatsızlıklarını dile getiriyor.

Hukukun şimdiye kadar hiçbir iddia hakkında inceleme dahi başlatmaması daha büyük bir anormallik. İktidar yanlısı olsun muhalif olsun her kesimden insan ister yüksek ister kısık sesle bu duruma da itiraz ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın tepkilerini iyi analiz etmesiyle ve buna göre hareket planı uygulamasıyla başarılı olmuş bir lider. Ben bu anormal durumun da; görevden alma, istifa veya hukuki süreçle rayına oturtulacağına inanıyorum.

Çünkü böyle gidemez. Çünkü daha önce hiçbir anormallik öylece sürüp gitmedi. Çünkü Türk milleti akıl ve vicdanıyla hiçbir zaman anormali sevmedi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar