CEHENNEM YAZI

Alp Ramazanoğlu |

Mülteci akını, orman yangınları, artan Kovid-19 vakaları, infial yaratan cinayetler derken Türkiye cehennem gibi bir yaz mevsimi yaşıyor. Tabii ‘cehennem’ tabirini hak ettirecek aşırı sıcak havalar da cabası. Bunun yanında kuzey ve doğu bölgelerindeki sel felaketlerini, orta ve güneydoğu bölgelerindeki kuraklık sorunlarını eklediğimizde geçirdiğimiz günlerin zorlukları katlanarak artıyor.

Siyasiler etkisiz, asker tepkisiz, bürokrasi suskun, medyada birkaç cesur kalem dışında gazetecilerin gündemi bambaşka… Halk her şeyin farkında olarak üzgün, kızgın ama buna rağmen sinmiş ve sessiz…

İktidarından muhalefetine siyasilerde, gencinden yaşlısına vatandaşlarda bir atalet hakim. Ülkenin 30’dan fazla ilinde 100’den fazla noktada ormanlar yanıyor, Cumhurbaşkanı anca dördüncü günde yanan bölgeleri ziyaret ediyor. Her gelenin elini kolunu sallaya sallaya girdiği sınırlarımızın durumuyla ilgili ise tek bir açıklaması yok. Muhalefet liderlerinin popülist söylemler dışında bu sorunların çözümüne ilişkin ciddi bir planları ve önerileri yok.

Yaşamanın ne mutlu ettiği ne umut verdiği ne de yüz güldürdüğü bir ülke haline geldi Türkiye. Mutluluğumuz, umudumuz, gülen yüzlerimiz kayboldu. Yerine koca bir endişe, karamsarlık ve yürek yangınları kapladı içimizi… Herkeste bir çaresizlik duygusu hakim.

Sınırları kevgire dönen, ormanları cayır cayır yanan cennet vatanımız hiç bu kadar sahipsiz kalmamıştı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar