PARIS SAINT-GERMAIN

Alp Ramazanoğlu |


Paris Saint-Germain, dijital futbol oyunlarında dahi kurması bir hayli güç olan kadroyu gerçek hayatta oluşturarak dünya futbolunda büyük ses getirdi.

Futbol takımına bir bir dünya yıldızlarını ekleyen Paris takımının son transferi Lionel Messi oldu. Messi, şüphesiz Ronaldo ile birlikte gezegenin en büyük iki futbol sihirbazından biri… Kimin daha büyük olduğu tartışması ise futbolseverler arasında hala itilaf konusu olmaya devam ediyor. Messi’nin Paris Saint-Germain’e transferi, futbolseverleri bir konuda daha ikiye bölmüş oldu.

Futbol romantikleri, Paris SG’nin finansal gücünü kullanarak yaptığı astronomik transferleri, “oyunun ruhunu öldürdüğü” gerekçesiyle yerden yere vuruyor. Karşı grupta yer alan futbol seyircileri ise kurulan muhteşem kadroyu izlemenin büyük bir şans olduğu kanısında…

Tartışmalar ne olursa olsun Arap sermayeli Paris temsilcisinin kurduğu kadro büyük heyecan uyandırıyor. Futbol dünyasıyla ilgilenen herkesin aklındaki soru ise başarının gelip gelmeyeceği... Zira Paris Saint-Germain, yıllardır yaptığı çok büyük transferlere rağmen Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilmiş değil. Fransız ekibi 2019-2020 sezonunda finale çıkmış ve Bayern Münih’e kaybetmişti. Uzun yıllar Fransa Lig 1’de şampiyonluklara ambargo koysa da geçen sezon Lille gibi çok daha mütevazı bir takıma şampiyonluğu kaybetmişti.

Bu sezonki transferlerde Lille’e kaybedilen şampiyonluğun acısını ve bir türlü kazanılamayan Şampiyonlar Ligi zaferinin özlemini görüyoruz. İstedikleri başarıyı elde edip edemeyecekleri şimdilik muamma olsa da oluşturdukları muazzam kadroyla hedeflerine uzak görünmüyorlar.

Futbol romantiklerinin ısrarla üzerinde durdukları ‘futbol ruhu’na gelince, UEFA’nın Şampiyonlar Ligi maçlarını naklen ve şifresiz yayınlama kuralından vazgeçmesiyle o ruh ölmüştü. Bu yüzden herkese tavsiyem Paris Saint-Germain’in astronomik paralar saçarak gerçeğe dönüştürdüğü rüya kadroyu izleme fırsatını kaçırmamaları…  

Neymar, Mbappe, Di Maria, Icardi, Draxler, Kimpempe ve Keylor Navas’lı görkemli kadro; Messi, Sergio Ramos, Donnarumma ve Wijnaldum ile kusursuz bir hal aldı.

Emrine dünya futbol tarihinin gördüğü en kuvvetli kadrolardan biri verilen teknik direktör Mauricio Pochettino ise bu hikayenin en kritik adamı. Ya bu kadroyu zaten favorisi olduğu tüm kulvarlarda beklenildiği üzere şampiyonluğa taşıyacak ya da bunu başaramayarak tarihin gördüğü en beceriksiz teknik adamlardan biri olarak anılacak…

Yorumlar

Popüler Yayınlar