İKİNCİSİ BU SENE OLUR MU

Alp Ramazanoğlu |

Galatasaray, ligdeki performansının aksine UEFA Avrupa Ligi’nde yüzleri güldürüyor. Oldukça genç bir kadroyla mücadele eden, deneyimsizliğin sıkıntısını ligde önde başladığı derbileri kaybederek ödeyen Cimbom, Avrupa Ligi’nde ise yenilgisiz grup liderliğini sürdürdü. Son maçta Lazio karşısında alacağı beraberlikle bile Galatasaray grubu lider tamamlayacak ve Avrupa Ligi’nde son 16 turuna doğrudan gidecek. Yenilgi durumunda ise Galatasaray 2’nci olarak gruptan çıkacak ve Şampiyonlar Ligi’nden grup 3’üncüsü olarak elenen bir rakibiyle son 16 turuna kalmak için play-off oynayacak.

Galatasaray’ın performansı, acaba 2000 zaferleri sonrası bir Avrupa kupası daha gelir mi sorusuyla pek çok kişiyi umutlandırdı. Bu beklentide Cimbom’un Marsilya, Lazio ve Lokomotif Moskova’dan oluşan adeta Şampiyonlar Ligi ayarındaki grupta sergilediği futbol ve alınan skorların katkısı yüzde yüz.

Ancak Galatasaray’ın kadrosu 2000 yılındaki ihtişamının çok uzağında. Bu kadronun 2000’de olduğu gibi hem ligi hem Avrupa’yı hem de Türkiye Kupası’nı kazanamayacağı aşikar. O yüzden taraftarın Avrupa başarısı için ligin ve kupanın feda edilmesine tahammül etmesi şart. Taraftar ligde alınacak başarısız sonuçlarda bile takıma ve hocaya sahip çıkmalı, Avrupa konsantrasyonuna halel getirecek tepkilerden kaçınmalı.

Devre arasında orta sahanın ortasına, sol beke ve forvete yapılacak nokta transferlerle Galatasaray ciddi anlamda Avrupa Ligi’nin favorileri arasına girecektir. Şampiyonluğu, finali geçin burada alınacak bir yarı final başarısı bile ülke puanı açısından büyük katkı verecektir.

Tabii bizim hayalimiz: 2022 Mayıs’ında “UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Galatasaray” yazmasıdır ve umuyorum ki gerçekleşecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar