KEMAL BEY’İN ‘HELALLEŞMESİ’

Alp Ramazanoğlu |

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Helalleşme’ çıkışıyla son günlerin en büyük tartışmasının fitilini ateşledi. Öyle ifadeler kullandı ki CHP’yi adeta şeytanlaştırdı. Yetmezmiş gibi partisinin sorumlu olmadığı olaylarda bile helalleşme başlatacağını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk dönemi dahil, yaşanan ne varsa helalleşmek istediğini ifade etti. İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal dönemleri de hedefindeydi tabii.

"Tarihi süreçler, dönemlerinin koşullarına göre değerlendirilir" kuralını da çiğneyen Kılıçdaroğlu, CHP’nin devlet yönetme bilinciyle attığı, bazı kesimleri baskılayan ancak Türkiye’nin bekası için şart olan icraatları bile helalleşme kapsamına aldı.

Kemal Bey, hızını alamadı CHP’nin iktidarda olmadığı; Demokrat Parti dönemindeki 6-7 Eylül Olayları, 28 Şubat Süreci’ndeki başörtüsü yasağı ve AK Parti iktidarı dönemindeki Uludere Olayı gibi tartışmalı hususlarda bile ‘helalleşme’ mesajı verdi. En ilginci de Gezi Direnişi’nde iktidar yanlısı şahıslarca dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz için de helalleşeceklerini söylemesiydi…

Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Kılıçdaroğlu, Ali İsmail’in acılı ailesiyle AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan adına mı helalleşecek!

CHP, çok partili sisteme geçtiğimiz günden bu yana sağ kesim tarafından suçlandığı haklı uygulamalarını savunmaya çalışıyor ve çoğu zaman da başarılı oluyordu. Çünkü alınan kararlar 600 yıl sonra yıkılmış sistemin yerini alan yeni rejim ve yeni devletin bekası için uygulanıyordu.

Kemal Bey’in son çıkışı şeriatçıları, bölücüleri ve onların peşine takılmış tatlı su solcularını sevindirirken Atatürkçüleri, vatansever, cumhuriyetçi, seküler kesimleri öfkelendirdi. Her konuşmasında CHP’nin bir zayıf anını kollayan ve oradan vuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise gollük pas oldu.

Kılıçdaroğlu’nun adını anamadığı ama partisini helalleştirmek istediği asıl kişi hemşehrisi olan hain Seyit Rıza ve avanesi mi bilmiyorum. Derdi helalleşmek de olmayabilir. Büsbütün Atatürk CHP’sinden intikam alıyor gibi hareket ediyor Dersimli Kemal…

AK Parti’nin ülkeyi sürüklediği derin kriz nedeniyle CHP iktidara her geçen gün daha da yaklaşırken; AKP’yi rahatlatıp CHP’yi zor duruma düşürmesini, başka sözlerle açıklayamıyorum çünkü…

Yorumlar

Popüler Yayınlar