RUSYA GERÇEKTEN KAYBEDİYOR MU?

Alp Ramazanoğlu |

Batının propaganda aygıtı tarih boyunca çalışmıştır. Barış ortamında son derece etkili olan bu yöntem, savaş sıradasında sahada hiçbir işlev göstermez. Çünkü harpte laf değil güç konuşur…

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde iki hafta doldu. Bu sürede batı medyasında Rusya’nın batağa saplandığını, Ukrayna’nın büyük bir direniş gösterdiğini, Zelenskiy’nin bir kahraman olduğunu izledik, okuduk.

Bu propaganda aygıtına göre Rusya kaybediyor, Ukrayna büyük bir zafer kazanıyordu. Putin’in ordusu Kiev’i 3 günde alacaktı, 2 haftadır Kiev direniyordu falan filan. Halbuki biz ne savaş öncesinde ne de savaş sırasında hiçbir Rus yetkiliden Kiev’i 3 günde alırız açıklaması duymamıştık. Batı, kendi uydurduğu yalan üzerinden bir çıkarımda bulunarak zayıf bir Rusya imajı çizmek istiyor. Aptal batı hayranları dışında kalan kitlelerin de buna inanmasını bekliyor. Bu tam bir şizofreni hali değil mi?

Sahaya bakıyoruz iki haftadır 10 tane Ukrayna tankını veya piyadelerini, topçularını yan yana Ruslara direnirken göremedik. Haritaya bakıyoruz Ukrayna’nın Azak Denizi ile bağlantısı kopmuş. Karadeniz ile bağlantısı sadece Odessa olarak kalmış. Odessa düşerse Ukrayna fiilen bir kara devleti haline gelecek. Ukrayna’nın doğusu ve kuzeydoğusu Rusya kontrolüne girmiş, başkent Kiev kuzeyden, doğudan ve batıdan sarılmış. Ukrayna’nın batısında AB ve NATO sınırındaki en önemli şehri Lviv bile vurulmuş. Türkiye’de Suriyeliler eleştirilip Ukrayna direnişini selamlanırken Suriyelilerden çok daha hızlı şekilde, yalnızca 2 haftada 1,5 milyondan fazla Ukraynalı mülteci olmuş. 

Ukrayna Gündemi isimli twitter hesabına göre 7 Mart 2022 tarihli son durum haritası

Ukrayna, topraklarının tamamı Avrupa kıtasında olan en büyük yüzölçümüne sahip ülke. Fransa’dan daha geniş, İngiltere’nin neredeyse 3, Almanya’nın ise yaklaşık 2 katı büyüklüğünde. Böyle bir ülkenin iki hafta dolmadan bu kadar toprak kaybetmesi ve hala batı tarafından zafer kazandığı söylemi kocaman bir yalan.

Savaşın en acı tarafı olan sivil ölümlerine baktığımızda böylesine büyük bir harekata oranla çok az olduğunu görüyoruz. Umarız ki bundan böyle bir sivilin daha burnu kanamaz. Rusya gibi zulmü arşa ulaşmış yayılmacı bir devlet; Çeçenistan ve Suriye’deki sivil katliamlarına, şehirleri bombalarla, füzelerle yerle bir etmesine oranla Ukrayna’da daha sabırlı görünüyor. Bunda Slav ve Ortodoks Ukraynalıları kendilerinden görmeleri ve iç kamuoyunda Rus halkının tepkisinden çekinmeleri etkili.

Allah muhafaza Türkiye’nin kendince bir haklı sebeple Azerbaycan’ı işgal ettiğini ve Bakü’yü, Gence’yi vurduğunu düşünün… Türk halkı ihanet içinde olduğuna inandığı Azerbaycan yönetimine karşı dursa da kentlerin vurulmasını, Azerbaycanlı kardeşlerinin ölümlerini asla kabul etmez. O hükümet Türkiye’de kısa sürede düşer. İşte Putin’in Ukrayna’ya karşı daha zalim olmasını durduran şey de bu. Ne batı ülkelerinin tepkisi ne de yaptırımlar...

Rusya hedefine adım adım ulaşıyor. Zelenskiy, bugün ABD medyasına yaptığı açıklamada Donbas’ın statüsünü konuşmaya hazır olduklarını, Kırım’ın ilhakını ise tanıyabilecekleri mesajını verdi.

Batı, “Rusya kaybediyor” diyordu değil mi?

Yorumlar

Popüler Yayınlar