KENDİNİ TASFİYE ETTİ

Alp Ramazanoğlu |

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için 3 hafta kadar önce yazdığım yazıda, “Fabrika ayarlarına dönmeli” demiştim. 

İmamoğlu, kendisini 3 ayda iki büyük seçim zaferi kazandıran üsluba dönmek yerine; kendi seçmeninin karşı olduğu, oy vermediği bir siyasi yaklaşımı benimsemeye çalıştı. 

Karadeniz gezisinde otobüste ağırladığı gazeteciler üzerinden, kendi seçmenlerince eleştirilen İmamoğlu, “Vız gelir, tırıs gider” diyerek parmak salladı. Tepkiler katlanarak büyüyünce, üstüne basa basa sadece o malum sözleri için özür dilediğini söyledi. Böylece tepkinin kaynağı gezi ve otobüse dair tercihlerinin arkasında olduğunun altını da çizmiş oldu. 

Kibir abidesine dönüşen İmamoğlu’nun hem gezisinden hem sonrasındaki tavırlarından CHP de, Millet İttifakı da, 6+(1)’li masa da hoşnut değil gibi görünse de aslında içten içe bir memnuniyet söz konusu.

Çünkü İmamoğlu, Karadeniz gezisiyle masaya, “Ben Cumhurbaşkanlığı adaylığında güçlü bir şekilde varım. Beni yok sayamazsınız” mesajı vermek istemişti. Lakin bu gezi öyle bir fiyaskoya dönüştü ki, 6+(1)’li masaya gerek kalmadan kendisini aday adayları arasından tasfiye etti. İktidardan 3 sene boyunca görmediği zararı, 3 günlük Karadeniz gezisiyle kendi kendine verdi. 

Artık Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı için en doğru 2 adaydan biri olarak öne çıkmıyor. Diğer aday ise emin, sabırlı ve sakin adımlarla adaylık telifinin kendisine gelmesini bekliyor.

Onu, yani Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday yapmamak, son anketlerin de gösterdiği üzere Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerini de kazanması demek olacak. ‘Masa’ bu gerçeğin ne kadar farkında, farkındaysa umurunda mı, zaman gösterecek.

Yorumlar

Popüler Yayınlar