EKREM BEY’İN TATİLLERİ

Alp Ramazanoğlu |

Ağustos 2019’da İstanbul’da can kaybının olduğu sel felaketi yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bodrum’da tatildeydi. Tepkiler üzerine geldi. Felaket bölgesine giderek birkaç poz verdi. Ardından dönüş yaparak Bodrum tatiline devam etti. Üstelik bunlar olduğunda henüz birkaç aylık belediye başkanıydı.

Ocak 2020’de Elazığ’da Türkiye’yi sarsan bir deprem meydana geldi. Can kayıpları ve büyük maddi hasar oluştu. İmamoğlu, deprem bölgesini ziyaret etti. Ziyaret biter bitmez Erzurum’a geçerek kar tatiline gitti.

Ocak 2022’de İstanbul, son 35 yılın en fazla kar yağışını aldı. Meteoroloji’nin günler öncesindeki uyarılarına rağmen Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kamu kurumları gerekli önlemleri alamadı. Vatandaşlar uzun saatler boyunca kapanan yollarda mahsur kaldı. İBB Başkanı İmamoğlu ise yine ortalarda yoktu. Kısa süre sonra İmamoğlu’nun İngiliz Büyükelçisi ile Sarıyer’de bir balıkçıda görüşme yaptığı ortaya çıktı. İmamoğlu cephesi buluşmayı yalanlasa da Mobese görüntülerinin servis edilmesiyle kabul etmek zorunda kaldı. Danışmanı Murat Ongun ise İsviçre’de tatildeydi.

Ve Temmuz 2022… Hem Meteoroloji hem AFAD, İstanbul’un çok yoğun yağış alacağı; gök gürültülü sağanağın sel ve su baskınlarına yol açacağı uyarısında bulundu. 9/10 Temmuz gecesi kentte şimşek rekorları kırılırken en fazla yağışı Sarıyer aldı. Selden en çok etkilenen ilçe ise Esenyurt oldu. Olayın sabahında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Vali Ali Yerlikaya bölgede incelemelerde bulunurken herkesin aklında “Ekrem İmamoğlu nerede, acaba yine mi tatilde?” sorusu belirdi. Birkaç saat sonra anlaşıldı ki “Artık o kadar da değildir” denilen şey gerçekti, İmamoğlu yine tatildeydi. Bu kez adresi Fethiye’ydi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada ekipleri telefonla yönlendirdiğinden bahsetti Ekrem Başkan…

ALIŞMAYACAĞIZ

Sosyal medya trolleri, tuhaf tuhaf argümanlar geliştirerek İmamoğlu’nu canhıraş savunmak için yırtınıyor. Başkana oy vermiş vermemiş farketmeksizin eleştiri yapan herkesi linç etmeye çalışıyor. Onların sesi çok çıksa da İmamoğlu’nun bu ve benzeri hataları nedeniyle gözden düştüğü kesin.

İmamoğlu daha önce bu konuda yapılan eleştirilere, “Benim başkanlık tarzım böyle, herkese buna alışacak. Bana tatil de çok yakışıyor” gibi ifadelerle yanıt vermişti.

Kusura bakmasın ama biz buna alışmayacağız. Zaten mesele tatile gitmesi değil, yaşanan felaketten sonra tatilini yarıda kesip işinin başına geçmemesi. Kimse ondan kazma kürek ve çizmeyle çalışmasını beklemiyor. Bir başkan olarak felaket sonrasında halkının yanında olmasını istiyor. İmamoğlu trollerinin anlayamadığı bu…

Ekrem Bey’e iki kez; her seçimde ise sadece CHP’ye oy vermiş biri olarak soruyorum:

Vali Yerlikaya neden tatilde değil? Neden telefonla yönetmek yerine bizzat ekiplerin başında? Bir gün önce Hakkari’de Mehmetçik ile bayramlaşan İçişleri Bakanı Soylu bir gün sonra sel bölgesine neden geldi? O da telefonla halledemez miydi? İmamoğlu’na bayram tatili de Soylu ve Yerlikaya’ya sıradan bir gün mü? İmamoğlu’nun eşi, çocukları, ailesi var da Soylu ve Yerlikaya’nın yok mu? Hangi yaklaşım devlet adamlığına yakışıyor?

FATİH DEĞİL, SARI SELİM

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzetmişti. İmamoğlu bir padişaha benzetilecekse o da Sarı Selim’dir. Ordusunun başında sefere çıkmayan, devlet işlerini yetkilendirdiği devlet adamlarına havale eden II. Selim…

Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz Ramazan Bayramındaki Karadeniz gezisi fiyaskosuyla Cumhurbaşkanlığı ihtimalini kaybetmişti. Kurban Bayramındaki son bombasıyla 2024 İBB Başkan adaylığını da riske atmış oldu.

Yorumlar

Popüler Yayınlar