100’ÜNCÜ YILIN ŞAMPİYONLUK ADAYLARI

Alp Ramazanoğlu |

Süper Lig’de 2022-2023 sezonu, aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olması bakımından başta büyükler olmak üzere tüm kulüpler için ekstra önem arz ediyor. Şampiyonluğun diğer sezonlara oranla çok daha prestijli olması, zirve yarışını da kızıştırıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, kurdukları iddialı kadrolarla şampiyonluğu ne kadar istediklerini gösterdiler. Başakşehir, Adana Demirspor ve Antalyaspor, sürpriz yapmaya aday takımlar.

Ligin ilk 4 haftası geride kalırken sezonun gidişatıyla ilgili kesin bir kanıya varmak için erken. Şampiyonluk yolunda şanslar birbirine yakın olsa da, takımlar bazı özellikleriyle rakiplerine üstünlük sağlayarak zirveye sahip olabilir.

TAKIMLARIN ANALİZİ

4 büyükler arasında en fazla şampiyonluk hasreti çeken Fenerbahçe, geniş kadrosu ve deneyimli teknik direktörü Jesus ile iddiasını ortaya koydu. Tarihinde ilk defa böylesine uzun bir süre şampiyon olamayan sarı lacivertliler, 8 sezonun ardından zirve ipini göğüslemeyi arzuluyor. Yedekleriyle bile ligde ilk 5’i zorlayacak güçlü kadrosu, Fenerbahçe’yi rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor.

Geçtiğimiz sezon büyük kaos yaşayan; ardından başkanını, teknik direktörünü ve kadrosunu yenileyen Galatasaray ise radikal değişimini şampiyonlukla sonuçlandırmak istiyor. Fenerbahçe kadar olmasa da Galatasaray’da da şampiyonluk özlemi hissediliyor. İyi ve alternatifli bir kadro kuran sarı kırmızılı takımın kaderi Okan Buruk’un ellerinde…

Son şampiyon Trabzonspor, geçtiğimiz sezonki coşkusundan uzakta ve Şampiyonlar Ligi’ne katılamamanın hayal kırıklığını yaşıyor. Buna rağmen şampiyon kadroyu büyük ölçüde korumuş olması ve hatta önemli takviyeler yapması, yönetim ve teknik direktör istikrarı düşünüldüğünde; bordo mavililerin üst üste ikinci kez şampiyon olması sürpriz olmaz.

Adaylar arasında kafa olarak belki de en rahatı bir önceki yılın şampiyonu Beşiktaş. Başkan Ahmet Nur Çebi, geçen sezonun sonlarına doğru teknik direktörlüğe getirdikleri Ismael ile yeni sezonu ta o günlerden kurgulamış. Fenerbahçe gibi uzun şampiyonluk hasreti çekmedikleri için takımı kötü etkileyebilecek bir baskı yok. Aksine iyi arkadaşlık ve kolej havasından doğan güzel bir oyun var sahada. Kadro derinliği rakipleri kadar geniş olmasa da mevcut ortam siyah beyazlıları şampiyonluğun güçlü bir adayı yapıyor.

HERKES İÇİN ADALET

Bir Galatasaraylı olarak gönlüm ve aklım sadece takımımın şampiyonluğunu istiyor. Ancak şampiyon Galatasaray olamazsa, ipi göğüsleyen takım için “hak ettiler” demek istiyorum.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yaraşan adil, temiz, şeffaf ve şaibesiz bir sezon dileğiyle…

Yorumlar

Popüler Yayınlar