6 YAŞINDA!

Alp Ramazanoğlu |

Türkiye, varlığından yeni haberdar olduğu 1998 doğumlu H.K.G’nin; çocukluktan itibaren yaşadığı, ne söylense hafif kalacak derin trajedisiyle sarsıldı.

H.K.G, 6 yaşında küçücük bir kız çocuğuyken, bir cemaatin önde gelen liderlerinden olan babası tarafından, aynı cemaatin müritlerinden 29 yaşındaki adamla evlendirilmiş. Annesi başta itiraz etse de daha sonra razı olmuş. Kendisinden 23 yaş büyük kocasının yıllarca cinsel istismarına uğramış.

Birgün Gazetesi’nden Timur Soykan’ın haberiyle öğrendiğimiz, mahkemeye intikal etmiş olan, 6 yaşındaki kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirilmesi ve sonrasında yaşadıkları olaylar, kamuoyundaki herkesi beyninden vurulmuşa döndürdü. Haberdeki tüm detaylar; genç kadının ifadeleri ve gizli ses kaydıyla kocasına itiraf ettirdiği bölüm de dahil olmak üzere savcılık iddianamesinden alınmış. Konu şu an yargıda…

Vicdanları yaralayan, akılları uyuşturan, gönülleri yerle yeksan eden, kalpleri kanatan ve dahası buna neden olan, yol açan, meşruiyet sağlayan her şeye ama her şeye isyan ettiren bir haber…

Kendi adıma bir kez daha anladım ki; laiklik Atatürk’ün bu ülkeye en büyük hizmetiymiş. Laikliğin çocuklarımız, kadınlarımız, erkeklerimiz, her birimiz için ne kadar hayati ne kadar vazgeçilmez ilke olduğunu yine en acı şekilde gördük.

Bakın bu siyaset üstü bir konu… İktidarı muhalefeti fark etmeksizin laiklikten ödün verilmemesi gerekiyor. Yaşananlar bir değil, iki değil, üç değil, dört değil; onlarca örnek var! Önce lanetleyip sonra ‘amalı-fakatlı’ cümlelerle ‘münferit’ denilemeyecek kadar büyük bir karanlıktan söz ediyoruz. Hangi parti olursa olsun birkaç oy uğruna bu yapılara asla müsamaha göstermemeli. Devletimiz mücadele etmeli.

Çocukları tehdit altında olan bir ülkenin bekası da tehdit altındadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar