HDP SEÇMENİ

Alp Ramazanoğlu |

Son zamanlarda bazı gazetecimsi tiplerin HDP ile ilgili analizlerinde “HDP seçmeni” ifadesi yerine direkt “Kürtler” dediğini görüyoruz. Yeni değil aslında, aynı tipler her seçim dönemi bu algıyı yapıyorlar. 

Bunlardan bir tanesi de yurt dışına kaçmış FETÖ sempatizanı bir Türkiye Ermenisi. Demiş ki; “Kürtler, Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) neden kırgınlar?” Hangi Kürtler bunlar, neden Kürtleri, tek bir ideolojiye sahipmiş ve bir tek partiye oy veriyormuş gibi gösterip manipülasyon yapıyorsun? HDP Türklerden de oy alan parti. Türkleri yok sayıp HDP’yi neden tek etnik grubun partisi gibi gösteriyorsun? 

Bu ve bunun gibilerin yaptığı; hem partiye oy veren Türklere, hem partiye oy vermeyen Kürtlere hem de HDP’ye haksızlık. 

Ortada net bir kasıt var. Bunun gibilerin yaptığı şey siyasi analiz değil. Sözüm ona bölünmüş bir halkın siyasi partilerinin bile etnik tercihlerle ayrıştığı algısını yaratmak. Ne yapsalar da bu köhne algıları, olguların gerçekliğini yenemedi, yenemeyecek. 

Çünkü Türk halkı her coğrafyasında yaşayan tüm unsurlarıyla; iç içe geçmiş, birbiriyle iş yapan, arkadaşlık dostluk kuran, kız alıp kız veren, komşu olup evini emanet eden insanlardan oluşuyor. 

108 sene önce yaşananlardan hala ders çıkarmamışsınız. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. bu ülkenin halkı size bu ülkeyi böldürtmeyecek. Ne pahasına olursa olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar