100. YILIN ŞAMPİYONU GALATASARAY

Alp Ramazanoğlu | 

Galatasaray, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te 23. Lig şampiyonluğuna ulaştı. Rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş, kendi kuruluşlarının 100. yılında şampiyon olmuş, Galatasaray ise bu başarıyı gösterememişti. Ancak tam 18 sene sonra çok daha önemli çok daha prestijli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyon olmak, sarı-kırmızılı camiaya nasip oldu.

Dünya Kupası’nın tarihte ilk defa kış mevsiminde oynanması, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi, bu büyük felaket sonrası ligden çekilen takımlar, 2023 seçimleri içindeki Cumhurbaşkanı seçiminin tarihte ilk kez ikinci tura kalmasıyla parçalı ve bölüm bölüm oynanan bir lig izledik. Bu sürekli ara verme hali futbolcuların konsantrasyonunu doğal olarak olumsuz etkiledi. Galatasaray ise kadro kalitesi ve profesyonellik farkıyla ayakta kalmayı başardı.

Neticede büyük bir sabır ve arzuyla beklenen şampiyonluk, 2019 yılının ardından 3 senelik (2020 Başakşehir, 2021 Beşiktaş, 2022 Trabzonspor) bir mesafeden sonra geldi. 2021 yılında Beşiktaş’a gol averajıyla kaybedilen şampiyonluktan sonraki sezon olan 2021-2022 sezonu Galatasaray için kabus gibi geçmişti. Cimbom bu sezona yönetim, teknik direktör ve kadro değişimiyle ‘merhaba’ dedi.

Dursun Özbek başkanlığındaki yeni yönetim Erden Timur’un transfer çalışmalarıyla iyi bir kadro kurmayı başardı. Icardi başta olmak üzere Torreira, Sergio, Mertens, Abdülkerim, Rashica gibi yıldızların fark yaratan performansları; Muslera, Nelsson, Boey, Kerem, Barış Alper gibi eski oyuncuların yükselen formları ve bu yıldızlarla dolu kadroyu usta işi bir maharetle yöneten teknik direktör Okan Buruk’un liderliğiyle geldi şampiyonluk. Galatasaray taraftarının Ali Sami Yen Stadı’ndaki rakipleri boğan coşkusu, deplasmanları bile neredeyse iç sahaya çeviren ateşli desteği, şüphesiz şampiyonluğun en önemli mihenk taşlarından oldu. Galatasaray, son dönemin moda lafı olan “tüm bileşenleri” ile şampiyonluğu hak etti.

Sarı-kırmızılı camiada lig şampiyonlukları asıl hedef olan Avrupa arenasında başarıya ulaşma yolunda bir araçtır. Son yıllarda kendisi de dahil Türk takımlarının Avrupa başarısızlıkları nedeniyle Şampiyonlar Ligi yolunda 2 ön eleme ve 1 play-off’u aşmak zorunda olan Galatasaray, bu yüzden 2023-2024 sezonunu erken açacak. Özbek yönetimi ve teknik direktör Okan Buruk, nokta transferlerle Şampiyonlar Ligi’ne kalmaya çalışacaklar. İnşallah da başaracaklar. 

23. lig şampiyonluğumuz, Avrupa’da kazanılacak yeni bir kupanın mihenk taşı olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar