GALATASARAY ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE

Alp Ramazanoğlu | 

Galatasaray iki ön eleme turu ile play-off turunu geçerek, ait olduğu Şampiyonlar Ligi’ne dört yıl aradan sonra dönmeyi başardı. Cimbom, 3 turda toplam 6 maç oynadı. Bu sayı, kalmayı başardığı grup aşamasında çıkacağı maç sayısıyla eşitti.

Galatasaray ayrıca üç ön eleme turu oynayıp da Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı başaran ilk Türk takımı oldu. Galatasaray dışında bir başka takım Türkiye şampiyonu olsaydı toplamda üç ön eleme turunu geçerek Devler Ligi’ne katılamazdı.

İddiamızı hemen bir örnekle güçlendirelim: Bir önceki yılın şampiyonu Trabzonspor, geçen yıl sadece play-off oynamasına rağmen Kopenhag’a elenmişti. Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılmış, olaylı maçta Dinamo Kiev’e elenmişti. Bu iki takımın başarısızlığı nedeniyle Türkiye uzun yıllar sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde temsil edilememişti.

Şimdi ülkemiz Galatasaray ile beraber yeniden temsil hakkı kazandı. Sarı kırmızılı takım sadece temsille yetinirse 2 yıl önceki Beşiktaş performansı gibi ‘0’ çekip elenebilir. Molde karşısında her iki maçta da oynanan kötü oyun, taraftarı haklı bir endişeye sevk ediyor. Özellikle Icardi ve Muslera’nın belirleyici performansı sayesinde Şampiyonlar Ligi’nde olduğumuzun bilincindeyiz.

Yönetim, üzerine düşeni yaptı ve Avrupa’da başarı için iyi bir kadro kurdu. Okan hocanın form tutarak takımı geçen yılki performansının da üzerine taşımaması için bir sebep yok. Zira gruplarda Molde’nin katbekat iyisi takımlarla karşılaşacağız. Yüksek performans olmadan başarının gelmesi imkansız.

Grup kuraları henüz çekilmeden gönlümden geçen sonuç; ister kolay ister zor eşleşmeler fark etmeksizin grubu 3. sırada bitirmek.

Şampiyonlar Ligi’nde öyle takımlar var ki ulaşabileceğimiz en üst seviye çeyrek finalden öteye geçemeyecek. Oysa ben, pek çok taraftar gibi yeni bir Avrupa şampiyonluğu istiyorum. Bunun en gerçekçi yolu grupta 3. olup Avrupa Ligi’ne katılmak. Orada Galatasaray seviyesinde yahut biraz daha üst seviyede takımlar var. Doğru oyunla hedefe yani kupaya ulaşmak mümkün.

Biz inanıyoruz ve hayal ediyoruz: Avrupa maceramızın sonu bir kez daha şampiyonlukla bitsin!

Yorumlar

Popüler Yayınlar