AVRUPA LİGİ’NDEYİZ, SONU ZAFER OLSUN!

Alp Ramazanoğlu | 

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubunda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile eşleştiğinde; gönlümden grubu 3. sırada tamamlayıp eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla Avrupa Ligi’ne kalacağımız geçmişti. Herkesin tahmin edeceği üzere ilk 2 sırayı Bayern ve United’ın alacağını, 3.’lük yolunda Kopenhag ile yarışacağımızı bekliyordum.

United’ın grupta olağanüstü kötü bir performans sergilemesiyle Galatasaray ve Kopenhag arasında 2.’lik yarışı ortaya çıktı. Ben bu rekabet esnasında da gruptan çıkmayı değil 3. olup Avrupa Ligi’ne kalmayı çok istemiştim. Birçok taraftarsa hem milyonlarca Euro’luk gelir hem de Devler Ligi’nde gruptan çıkma prestiji için 2.’liği istiyordu.

Maç günü geldi ve Kopenhag deplasmanından 1-0’lık yenilgiyle döndük. Gruptan çıkan Danimarka temsilcisi tarihinde bir ilki başarırken Galatasaray ise şükürler olsun Avrupa Ligi’ne kaldı. Galatasaray, son yılların en kuvvetli kadrosuna sahip ama Şampiyonlar Ligi gerçekten başka bir seviye. Bu iyi kadromuzla bile gruptan çıksak en fazla gidebileceğimiz yer çeyrek final olacaktı. Bu da şanslı bir 2. tur kurasıyla mümkün olabilirdi.

Kura günü geldiğinde gruptan çıkan Kopenhag’ın 2. turda son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City ile eşleştiğini gördük. Danimarka temsilcisi için Devler Ligi macerası City maçları sonunda çok büyük olasılıkla bitecek. Gruptan çıkan taraf Galatasaray olsaydı da sonuç değişmeyecekti. 

Takımımız, Avrupa Ligi play-off turunda Çekya temsilcisi Sparta Prag ile eşleşti. Gerçekten “istenilen bir şeyin olduğu kadar, olmadığında da hayır var.” Kopenhag’a elendiğimize üzülen renktaşlar da, kura sonuçlarından sonra derin bir oh çekerek bizler gibi Avrupa Ligi hedefine kilitlendi. 

Galatasaray camiası, 2000 yılındaki UEFA Kupası ve Süper Kupa zaferlerinden sonra yeni bir Avrupa şampiyonluğu istiyor. Uzun senelerin ardından ilk kez böylesine iyi kadrolu bir Galatasaray, Avrupa Ligi’nde mücadele etme fırsatı buldu. Hedef elbette zor fakat imkansız değil. Devre arasında sol beke ve ön liberoya yapılacak 2 takviye ile eksiklerimiz giderilmiş olacak. İlaveten Okan hocanın da konsantrasyonunu üst seviyeye çıkarıp takıma geçen yıl olduğu gibi iyi futbol oynatması şart. Özellikle önemli futbolcularımız sakatlık sorunu da yaşamazsa bu kadro yeni bir destan yazabilecek kapasiteye fazlasıyla sahip. 

Galatasaray, UEFA ve Süper Kupa şampiyonluklarından sonra Şampiyonlar Ligi’nde iki kez çeyrek final iki kez de 2. tura çıkma başarısı gösterdi. Bu başarılar tabii ki önemli ama futbol tarihi kazananları yazıyor. İspanya’nın orta-üst seviye takımı olan Sevilla’nın 7 şampiyonluk yaşadığı Avrupa Ligi’nde Galatasaray 2. şampiyonluğuna ulaşabilir, ulaşmalıdır.

Haydi, o sene bu sene olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar